Hoe overleef ik… de kringloop!


In de vroege morgen zijn wij al uit de veren. De ukkies bij de papa’s in bed en hup hup wij snel de auto in. Muziekje aan, alhoewel we daar vrij weinig van meekrijgen. 

We kletsen namelijk weer aan 1 stuk door over alle mooie dingen die wij op onze online speurtochten zijn tegen gekomen en de DIY-projecten die we nog willen uitvoeren. 

Na 1,5 uur rijden komen we aan in een dorp waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Elke keer verbazen wij ons er weer over wat voor prachtige plekken er in Nederland te vinden zijn; waarom gaan we eigenlijk nog naar het buitenland op vakantie? Oja, daarom! We stappen namelijk uit in de volle regen en haasten ons naar de ingang. En wat voor ingang is dat; het is de poort naar het walhalla. Wij kijken elkaar aan en maken een klein, stiekem sprongetje in de regen. Boeiend dat we nat zijn, boeiend dat het vroeg is: we are in vintage heaven!

Na al onze kringloopavonturen zijn wij ondertussen echte pro’s geworden in het vinden en selecteren van vintage schatten. Met onze tips kan ook jij de meest prachtige items tussen de overige ‘meuk’ (zoals onze moeders zouden zeggen) vandaan vissen. Dus lees deze snel hieronder, voordat je mede-vintage-hunter je voor is!

Tip 1: Let goed op materialen! In veel kringlopen vind je nog prachtig porselein, messing kandelaren en zilveren bestek. Dit zijn maar enkele voorbeelden van tijdloze items die je goed kan combineren met moderne items die je gewoon in de winkel kunt kopen of in je kast hebt staan.

Tip 2: Check je items op beschadigingen en/of op werkzaamheid. Er glippen namelijk wel eens wat defecte producten door de selectie heen, en dat is toch een domper als je daar thuis pas achter komt! Mocht de beschadiging je niet storen, vraag dan om extra korting! Soms gaat er nog iets extra’s (van de vaak toch al lage prijs) af!

Tip 3: De kringloopwinkels in de randstad zijn vaak overbevolkt met mede-vintage-hunters. De kringloopwinkels op het platteland zijn vaak ontgonnen terrein, waar je de mooiste schatten kunt vinden.

Tip 4: Maak even een extra rondje bij de schilderijen en richt daarbij je blik vooral op de lijsten in plaats van de afbeeldingen. Sommige zijn onwijs geschikt om te fungeren als welkomstbord (DIY-tip!)

Tip 5: Let bij het uitzoeken van vintage zitmeubels op de stof en de vering. Sommige zittingen zijn net even te vaak gebruikt, waardoor je de kans loopt dat de vering door de stof komt bij enthousiast gebruik. Het opnieuw laten stofferen en laten restaureren kan erg kostbaar zijn, dus weeg de aankoop af tegen de eventuele extra kosten die je nog staan te wachten.

Happy-vintage-treasure-hunting!

Liefs, de meiden van Versier!

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *